Kennel Sabayas
Opdræt af Berner Sennen

Vi er : Anne og Leif- har fem børn, Martin, Gitte, Emil, Daniel og Sisse. Tiden er gået og børnene er nu alle fløjet fra reden og vi to her i huset, er blevet lidt grå i toppen :-)

Vores hverdag deler vi lige p.t med vores 4 potede : Smilla, Luna og lille Mikka samt 2 hankatte. Men vores børn er tit på besøg , det er dejligt :-)
Vi bor i Hillerød og har en grund på 3000m2 hvor vores hunde boltrer sig. Både hunde og katte er en del af familien og er selvfølgelig inde i hele huset . Leif arbejder i Osted og Anne i Hillerød.

Det var en tilfældighed at vi faldt over racen Berner Sennen. Efter at ha' kigget forskellige racer på nettet, blev vi enige om at undersøge lidt mere om Berneren. Det viste sig at der var en tæve her i Hillerød som havde hvalpe. De var alle solgt, men vi fik lov at se tæven og hvalpene - og vi faldt pladask for racen. Der var.....heldigt for os, en køber der sprang fra og vi fik vores dejlige Balto. Det var tilbage i 1999.

Når man har fået den første Berner i huset...så melder der sig sjovt nok et behov om en til. Da Balto var 2 år, fik han en lillebror.... Tertzo`s Yanis. Årerne er gået og vi har i dag 3 tæver. Det er så dejligt at dele hverdagen ...ja alle årets dage med sine Bernere, den glæde, udfordring, forundring og af og til uro...det bringer med sig, er så livsbekræftende.

Vi synes jo at Berneren er smuk og mild samt godmodig. Den er klog, har sin egen mening som ikke altid deles med ejer. Den er samarbejdsvillig, men husk belønninger....ellers kan den gå i stå :-) Den har ikke et høj aktivitets niveau... de daglige gåture for at læse avisen og emails samt gåture i skoven/stranden, er tilpas for den, men i det hele taget, så tilpasser Berneren sig til sin familie også en hvis denne er aktiv med sport eller andet.  Den er utrolig glad, både når familien kommer hjem og i det hele taget, du bliver modtaget med logrende hale, så pas på div. genstande i halehøjde ( Berneren har faktisk en Labrador hale...som kan rydde sofabordet m.m. i et par dask ) Og så har den også en dejlig pels, som sjovt nok suger en masse støv, jord, sand til sig når den er ude og når din hund kommer ind igen i stuen ect. så smider den hele molevitten og du har en ny finish i jordfarver i sofaen/stolen eller på gulvet. Berneren er glad for at arbejde...ka li at trække vogn / opgaver som lydighed ( LP ) og rally.

En Berner koster i foder, det er en stor hund og vi anbefaler, at man giver sin hund et kvalitetsfoder, der indeholder alle de ting som hunden har brug for. Det er også med til at hunden ikke vokser alt for hurtigt, tænk på at knogler skal jo følge med og udvikle sig normalt og til sidst holder det gode foder også dyrlæge regningerne på afstand.

Støvsuger og gulvskrubbe kommer tit i brug hvis du vælger at dele din hverdag, som os, med en Berner. Så hvis du ikke kan holde hundehår og lidt snavs fra 4 stk poter ud, så er Berneren ikke en race for dig.

Men HVIS det er :  Så får du til gengæld det dejligste venskab, hengivenhed og loyalitet samt masser af kærlighed, du slet ikke havde turde drømme om .

For os er motto'et : En gang Berner - altid Berner!heart

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk